Skip to main content

ETENEKO GAÑA trikuharria

inaxio·k

2007/08/15 - 17:24

Eteneko Gaña | ©zuriain (2009-03-31)
Megalito mota
Trikuharria
Megalito eremua
ARITZ - BELATE
Aurkitzailea(k)
Noiz aurkitua
1951-06-10
Elementu kopurua
1
Deskribapena

Aurkikuntzari buruz:

De los 823 m. del Puerto de Belate, pasamos por Odolaga (904 m.), y faldeando por el Este una cota de 950 m. y por amplio camino carretil alcanzamos el alto de Eteneko gaña, donde junto a la divisoria, pero en vertiente atlántica, descubrí restos de un dolmen que denomino,

DOLMEN DE ETENE-KO GAÑA. A 1.034 m. s.n.m., a 120 m. de la alambrada divisoria de los términos de Valle de Ulzama y Donamaría, en jurisdicción de esta última villa, a la izquierda del camino que conduce a la misma. En terreno raso de pastizal destacando al Norte a menos de un kilómetro de distancia horizontal la empinada cumbre de Txaruta (1.082 m.).

[...]

En el centro de un túmulo o galgal de piedras calizas existe un hoyo en forma de crater o embudo (fig. 3), en el que existió sin duda una cámara dolménica, hoy completamente desaparecida. Las dimensiones, dispositivo y emplazamiento del galgal no dan lugar a dudas sobre su filiación dolménica.

Jesús Elósegui lrazusta, "CINCO NUEVOS DOLMENES EN NAVARRA", MUNIBE, 1951.

Iraupen egoera
Oso kaltetuta
Egiazkotasuna
Egiazkoa ematen du
Lurraldea
Garaiera
1025 m.
Kokapenaren zehaztasuna
Kokapen zehatza (~25m)
Seinaleztatua
Ez da seinalerik ageri
Antzemangarria
Oso nabarmena

Komentariorik ez..

Argazki berria erantsi

Mapako edukiak aukeratu

Zein eduki erakutsi










Edukia erantsi

Zer erantsi nahi duzu?

Klikatu orain maparen gainean, kokapena adierazteko. Mapan klikatutakoan beste leiho batean zabalduko da sarrera berria osatzeko orria.

Near targets

UZTALAKORTA tumulua (25 m.) · UZTALAKORTA harrespila (89 m.) · Txaruta / Larrazmendi mendia (602 m.) · ETENE 2 harrespila (689 m.) · ETENE harrespila (697 m.) ·

Waypoints

Argazki berria erantsi